Om oss

juli 13th, 2018 /

Et fruktbart samarbeid

Mr. Rush og hans samboer Betty bak. Foran Rolf Melheim og Morten Stensby

Rolf (foran t.v.) og Morten sammen med Rush, Zhou Donghang som er hans kinesiske navn og hans samboer Betty.

 

Zhou Donghang fra Beijing, Rolf Melheim fra Oslo og Morten Stensby fra Fagernes har i fellesskap opprettet nettstedet Kinanytt for å bringe balansert og tankevekkende informasjon om utviklingen i Kina. Vi vil jevnlig publisere interessante artikler om landet samt om forholdet mellom Kina, Norge og verden ellers.

Rolf Melheim er tidligere rektor på Forsøksgymnaset i Oslo. Han besøkte Kina første gang i 1976 og har siden vært der mange ganger – blant annet med norske turistgrupper som reiseleder. I perioden 2005-2010 var han lærer i kinesisk ved Elvebakken videregående skole i Oslo. Han underviser fortsatt ved Universitetet i Oslo. Rolf er også forfatter av læreverket: Porten til Midtens rike; lærebøker i kinesisk for ungdomstrinnet.

Morten var fram til 2011 nyhetsredaktør i avisa Valdres, men er nå gått av med pensjon. Han har en stor forkjærlighet for Kina, spesielt siden 1997. Men interessen for Kina har han hatt fra guttedagene.

Rush er eier og leder av reisebyrået DH Travel i Beijing. Han har besøkt Norge flere ganger.

Mange ganger har vi reist sammen i Midtens Rike. I 2013 resulterte det i boka «Høyhastighetslandet – historier fra det moderne Kina».